Az Anthera Kft. megbízható partner 1991-óta

Cégünk száz százalékban magyar tulajdonban lévő családi vállalkozásként tette meg első lépéseit 1991-ben. Az alapítást követően legfontosabb tevékenységünket a műtrágya-nagykereskedelem jelentette, elismert gyártók termékeit tettük elérhetővé a környék gazdái számára.

Hála képzett szakembereinknek és a megalkuvást nem ismerő maximalizmusunknak, az Antherát hamar a megbízható szaktudással kapcsolták össze partnereink. A vállalkozás ennek köszönhetően folyamatosan fejlődött. Szolgáltatásaink körét növényvédő szerek forgalmazásával valamint vetőmag értékesítéssel bővítettük.

2006-ban elkezdtük kiépíteni mezőgazdasági integrációs tevékenységünket, ahol a terméstechnológián, a szaktanácsadáson és az inputanyagok beszerzésén át a felvásárlásig segítjük a termelők munkáját. 2007-ben üzembe helyeztük szárító és tisztító berendezéseinket, illetve a síktárolókat. Ezzel mintegy 17 000 tonna termény befogadását és kezelését tudtuk gyorsan, gördülékenyen elvégezni, még a nyári aratási csúcs idején is.

Az Anthera Kft. hatalmas utat tett meg a megalakulása óta, nettó árbevétele már 2008-ban meghaladta a 12,5 milliárd forintot, ugyanakkor a gyors növekedés ellenére mindvégig megőrizte gyökereit.
Büszkék vagyunk arra, hogy magyar családi vállalkozásként majd 30 éve stabil pontot jelentünk a mezőgazdasági szolgáltatók között partnereinknek, munkát, biztos megélhetést  adva  40 fő munkatársunknak.

Arra is igen büszkék vagyunk, hogy  ezt a szaktudást immár a második generáció viszi tovább sikeresen.  Új ügyvezetőnk Simon Gábor stratégiai, valamint Hajagos Lilla gazdasági irányításban való közreműködése mellett tovább dolgozunk azon, hogy partnereink valamennyi megnövekvő igényét rugalmasan  és maradéktalanul kiszolgáljuk.
Szeretnénk elmélyíteni  a mezőgazdasági üzemekkel és családi gazdaságokkal kialakított jó kapcsolatainkat, munkatársaink tudásának fejlesztésével fokozni hatékonyságunkat.

Az elkövetkezendő években külön hangsúlyt kap saját termék előállítási  vonalunk, amely a folyékony műtrágya-felhasználásban jelent majd innovatív komplex megoldást.
A FOCUS liquid termékcsaládunk színes hatóanyag-összetétele garantálja a növények komplex tápanyagellátását a vegetációs időszakban.  A több mint 15 éves fejlesztői tapasztalatunknak köszönhetően mára 5 féle összetételben a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelően vívtuk ki vevőink elégedettségét.

Hitvallásunk az egyedi folyékony műtrágya előállítás, növényre szabva, kompromisszumok nélkül, melyhez elengedhetetlenek az igényekhez és a körülményekhez gyorsan reagálni tudó fejlesztéseink.

Rövid távú céljaink közé tartozik az integrációs tevékenység keretein belül zajló, jelenlegi  60 000 tonna terménykereskedelmünk 100 000 tonnára történő bővítése, melyhez jelenleg  folyamatban van az infrastruktúra bővítése.
Másik fejlesztési célterületünk a saját termék előállítás. Szeretnénk újraéleszteni a kevert műtrágyák piacát, hiszen meggyőződésünk az, hogy ezeknek a termékeknek nagy szerepe lenne a tábla specifikus, okszerű tápanyagellátásban, illetve a precíziós gazdálkodásban is.
Hitünket támasztja alá az az amerikai gyakorlat is, ahol alapvetően továbbra is a kevert termékekre támaszkodnak.
Mindezek mellett kiemelt figyelmet szentelünk a folyékony műtrágya előállításnak. Terveink szerint tovább fejlesztjük a FOCUS család termékpalettáját, új piacok bevonásával.
Eddigi meglévő termékeink mellett, új saját előállítású lombtrágya termékcsalád piaci bevezetését is tervezzük, a teljes műtrágya-technológia biztosítása érdekében.
Természetesen fejlesztéseink eredményes használatához a jövőben is magas színvonalú szakmai segítséget kívánunk biztosítani a jól bevált szaktanácsadási szolgáltatásunkkal.

ANTHERA…Egy termékeny kapcsolat.